vers kwaliteits
vlees

Van (h)eerlijke komaf

Kleur, geur, malsheid, structuur, sappigheid en smaak. Dit is waar wij dagelijks op selecteren. Wij werken hierbij zo veel mogelijk met regionale leveranciers binnen een korte keten, en besteden aandacht aan dierenwelzijn. Niet alleen omdat we dit onze dieren gunnen, maar ook omdat we zeker weten: voeding, leefklimaat en stressvrije behandeling leidt tot betere gezondheid, en is wel degelijk van invloed op kwaliteit. Wij noemen dit: vlees van (h)eerlijke komaf. Vlees, dat wij vervolgens zelf uitbenen waardoor wij alles van kop tot staart kunnen gebruiken én voor u de prijzen voordelig zijn.

Bent u op zoek naar iets bijzonders of een speciale snijwijze(‘cut of meat’)? Kom gerust langs in de winkel of neem even contact met ons op. Omdat we zelf uitbenen kunnen we aan vrijwel ieder verzoek voldoen!

Bestellen:

BBQ pakketten, grootvlees en schotels voor gourmet, steengrill en fondue kunt u gemakkelijk bestellen in de webshop, maar ook telefonisch of per e-mail. Vindt u het prettig dat uw boodschappen uit het reguliere winkelassortiment al klaarliggen zodat u deze alleen nog even hoeft af te halen? Bel dan even naar de winkel, dit verzorgen we graag.

Icoon rundvlees van heerlijke komaf

Rund en kalfsvlees

Ons rundvlees en kalfsvlees is van 100% Nederlandse komaf, graast in de frisse lucht op de dijk van IJsselstijn en wordt verwerkt volgens de richtlijnen van de KDR (Keten Duurzaam Rundvlees). Hiermee garanderen wij, van boer tot bord, de kwaliteit van het product. We selecteren onze runderen op malsheid en sappigheid én voeren een extra controle uit bij binnenkomst. Zo bent u verzekerd van een mooi stuk kwaliteitsvlees.

Assortiment

Van kop tot staart, alles wat u van de vakslager mag verwachten, van ossenhaas tot sudderlapjes en van rollade tot BBQ grootvlees

Bijzonder voor de (bigmeat) barbecue:

Picanha, Bavette, Rib-eye, Brisket, Entrecote, Shortribs, Rosbief, Diverse rollades, Cote du boeuf

varkensvlees assortiment van onze slagerij in alkmaar

Varkensvlees

Ons 100% Nederlandse varkensvlees benen wij zelf uit, is gecertificeerd en afkomstig van verschillende Noord-Hollandse varkensboeren. Zo wordt het antibioticumgebruik beperkt tot een minimum en krijgen de dieren een gevarieerd menuaanbod wat bestaat uit aardappel, graan, mais, bietenpulp en hooi. Zowel de voeding als het ras (Pietran-varken) staat garant voor het een makkelijke bereiding en smaakvol stukje varkensvlees.

Assortiment

Alle denkbare basisproducten, verschillende gemarineerde of vooraf gekruide specialiteiten en lekkere seizoensvariaties

Bijzonder voor de (bigmeat) barbecue:

Speenvarken of speenbig aan het spit, Pulled Pork, Buikspek, Spareribs, (Rib)roast, Diverse rollades

Icoon lamsvlees uit noord holland binnen onze slagerij

Lamsvlees

In het seizoen kunt u bij ons terecht voor Noord-Hollands lamsvlees, dat wij direct inkopen uit de polder. Voor de liefhebbers kunnen wij ook Texels zuiglam aanbieden (op bestelling). Buiten het seizoen importeren we Nieuw-Zeelands lamsvlees van hoge kwaliteit zodat u het gehele jaar bij ons terecht kunt voor dit bijzonder lekker vlees met haar kenmerkende smaak.

Assortiment

Lamsbout, lamsrack , lamsschouder, roast, lamsnek, filet, haasjes, gehakt, poulet, snelle lamslapjes (gemarineerd/ongemarineerd)

Bijzonder voor de (bigmeat) barbecue:

Hele lamsschouder, hele lamsbout, lamsrack, lamshaasjes

Icoon assortiment kip van de slager

Kip en kalkoen

Ons kippenvlees is mals, van fijne structuur en 100% afkomstig van Nederlandse scharrelkippen, dat we vervolgens zelf verwerken tot de verschillende specialiteiten. Denk bijvoorbeeld aan onze gemarineerde kipsaté of toscaans gevulde kipfilet, kippendijenvlees en meer. Ook verkopen we heerlijk verse scharreleieren. Hele kalkoen verzorgen wij op bestelling.

Assortiment

Scharrelkip , maiskip, boerenlandkip, kalkoen, alle denkbare producten, gemarineerde specialiteiten, alle denkbare onderdelen,

Bijzonder voor de (bigmeat) barbecue:

Beer canned chicken, kiprollade, gemarineerde of naturel kipsaté

wild bestellen voor kerst en in het wildseizoen

Wild & Speciaal gevogelte

Wild en gevogelte is op bestelling beschikbaar in het wildseizoen. Wij kopen het onbewerkte vlees zo veel mogelijk in bij leveranciers binnen de Nederlandse landsgrenzen. Natuurlijk kunt u zonder bestelling altijd terecht voor onze beroemde hazenpeper en wildpaté’s.

Assortiment

Hert, wild zwijn, haas, konijn (tam en wild), fazant, parelhoen, eendeborstfilet (tam en wild), gans, anjou-duif

Bijzonder voor de (bigmeat) barbecue:

Hertenrugfilet, hertenhaas, hertenbiefstuk

Grote stukken vlees voor op de barbecue van de slager kunt u in alkmaar bestellen bij slagerij eeken

BBQ SPECIALITEITEN

Van april tot september een extra groot BBQ assortiment in de toonbank. Pakketten en grootvlees besteld u gemakkelijk online, per mail of telefonisch.

(W)eek aanbieding

Vers kwaliteitsvlees voor maar 6 euro!

Onze weekaanbieding kondigen we op maandag aan en is de hele week geldig. Voor 6 euro krijgt u een mooie aanbieding vers kwaliteitsvlees van rund, kip of varken, genoeg voor een avondmaaltijd van 2 tot 4 personen.
Handig: wij maken onze aanbiedingen bekend via onze social mediakanalen!
Iedere week een nieuwe aanbieding voor vers vlees van de slager in Alkmaar