Recepten

AIR FRYER BIEFSTUKSPIEZEN

We krijgen in de winkel regelmatig de vraag ‘Hoe bak ik nou de perfecte biefstuk?’ en gelukkig kunt u hier natuurlijk nog steeds voor bij ons terecht.. Het geheim zit hem vooral in de kwaliteit van het vlees, het gebruik van een kernthermometer en het temperatuuradvies uit onze handige tabel, maar ook dit makkelijke recept uit het Airfryer kookboek van de Airfryer accesoires set Happy Goods, is een optie. Omdat u de biefstuk dan in wat kleinere stukjes snijdt, gaart deze net iets sneller. Wij probeerden het thuis uit samen met het Airfryer spiezenrek uit de set en mochten ook dit recept ter inspiratie met u delen. Heerlijk met een milde knoflooksaus!

Ingrediënten & benodigdheden (+/- 4 personen):

  • 400 gram biefstuk of mals rundvlees voor korte garing
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 theelepels laurierbladpoeder (of 1 laurierblaadje fijngemalen in de vijzel)
  • 0.5 theelepel peper
  • 0.5 theelepel zout

Voor de knoflooksaus

  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 3 eetlepels zaanse mayonaise
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • peper en zout om op smaak te brengen
  • Grillrek en spiezen voor in de Airfryer

Bereidingswijze:

  • Maak een marinade van de olijfolie, peper, zout, 1 teentje knoflook en laurierbladpoeder door alle ingrediënten te mengen in een een kom.
  • Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen (ongeveer 30 minuten buiten de koelkast onder wat folie volstaat) en snijd deze vervolgens in blokjes van 3×4 cm. Handig: u kunt ook gesneden biefstukpuntjes bij ons kopen, zo hoeft u deze zelf niet meer te snijden.
  • Plaats de biefstukblokjes / puntjes in de kom met marinade, meng deze goed en laat de marinade zo’n 10 minuten goed intrekken.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de milde knoflooksaus in een kommetje goed door elkaar en verwarm de Airfryer voor op 160°C .
  • Plaats een vel bakpapier in het mandje van de Air-fryer met daarop het spiezenrek en de biefstukspiezen. Bak de spiezen gedurende 6 tot 8 minuten op 160°C tot de biefstuk van binnen mooi rosé wordt, of 10-12 minuten voor een doorbakken bereiding.
  • Gebruik een voedseltang om de (hete) spiezen te verwijderen uit de Airfryer en laat nog 2-5 minuten rusten alvorens te serveren met de saus en een groene salade.

Let op:

  • Afhankelijk van het type merk van uw Airfryer kan het nodig zijn om de bereidingstijd net iets korter of langer in te stellen voor de door u gewenste bereidingswijze. Zeker weten dat deze gaar zijn? Gebruik dan een kernthermometer en het kerntemperatuuradvies uit onze kerntemperatuurtabel van de slagerij.

Tip:

  • De Airfryer accesoires set, met het receptenboek waar bovenstaand recept op is gebaseerd kunt u hier bestellen.